لیست اختراعات محسن رحمانی
شيشه هاي زيست فعال موادي زيست سازگار هستند و وقتي درون بدن قرار مي گيرند، قادر هستند كه هم با بافت نرم و هم با بافت سخت به سرعت پيوند قوي برقرار كنند و سبب تحريك استخوان سازي شوند. بنابراين جهت ترميم و بازسازي بافت هاي آسيب ديده به كار مي روند و در حوزه هاي دندانپزشكي، پريودنتالوژي و ارتوپدي كاربرد فراوان دارند. به عنوان مثال پس از قرارگيري ايمپلنت درون بدن، در فصل مشترك آن شكافي به جود مي آيد كه نامطلوب است ولي با اعمال پوشش شيشه زيست فعال بر سطح ايمپلنت، به سرعت با بافت بدن پيوند بسيار مستحكم تشكيل مي دهد، در نتيجه اين مشكل مرتفع مي گردد. دو روش ذوبي و سل-ژل براي سنتز اين مواد وجود دارد. روش سل-ژل نسبت به روش ذوبي خلوص و همگني بيشتر دارد، سطح ويژه و زيست فعالي اش بالاتر است و امكان كنترل تركيب شيميايي و خواص ماده وجود دارد. در اين پژوهش سنتز شيشه با حضور همزمان يون هاي ليتيم و نقره انجام گرفته است. پس از انجام تست هاي مربوطه، نتايج آناليزهاي XRD و FTIR نشان دادند اين شيشه، زيست فعال است و فاز هيدروكسي آپاتيت پس از 12 ساعت قرارگيري درون SBF تشكيل شده است كه توسط آناليز SEM قابل مشاهده بود. با افزايش زمان غوطه وري نيز تشكيل اين فاز بر روي سطح شيشه افزايش ميابد. نتايج آناليز ICP نيز حاكي از خروج و جذب يون ها جهت تشكيل لايه هيدروكسي آپاتيت بود. هم چنين خروج يون هاي ليتيم و نقره نيز مشاهده شد كه براي تكثير و تمايز سلول هاي استئوبلاست و خاصيت آنتي باكتريالي، بسيار مطلوب مي باشد. كلمات كليدي: سنتز، شيشه زيست فعال، سل-ژل، ليتيم، نقره، استخوان سازي، آنتي باكتريال، زيست فعالي Keywords: synthesis، bioactive glass، sol-gel، lithium، silver، osteoconductive، antibacterial، bioactivity
يكي از عوامل بالا رفتن هزينه در دستگاههاي حضور غياب ماژول كارت خوان آن مي باشد. همچنين به ازاي هر نفر از پرسنل بايد يك كارت تهيه شود كه اين كارتها نيز داراي هزينه نسبتا زيادي است اين عوامل سبب مي شود تا شركتها و كارگاههاي كوچك تمايلي به استفاده از اين نوع سيستمها در حضور و غياب پرسنل خود نداشته باشند. در اين طرح سعي شده است تا به كارگيري روش جايگزين براي ماژول كارت خوان دستگاه و نيز خود كارتهاي مورد استفاده در ساعت زني با كارتهاي تلفن بلا استفاده كه به وفور در كنار كيوسك تلفن افتاده و تبديل به زباله مي شوند تا حدي هزينه تمام شده يك دستگاه كارتزني و هزينه جانبي تهيه كارتهاي آن را كاهش دهيم تا در شركتها و كارگاهاي كوچك نيز امكان تهيه و استفاده از آن وجود نداشته باشد.
تدر بازوهاي در بازكن فعلي باز و بسته شدن در فقط به وسيله كنترل از راه دور صورت مي گيرد و تردد افراد به صورت معمولي نمي تواند صورت گيرد به اين دليل ورود و خروج افراد به ناچار از يك درب كوچك در كنار درب اصلي است امكان پذير است. بازوي تلسكوپي هوشمند در باز كن با قابليت تردد افراد اين مشكل را حل كرده و با سيستم ساده اي كه دارد با نصب بر روي كليه درهاي لولايي هيچ تاثيري بر روي ورود و خروج افراد ندارد و افراد همانند گذشته قادرند از اين درب اتوماتيك تردد كنند قابليت باز و بسته كردن در به طور دستي از هر حالتي و همچنين عدم حذف قفل پشت در از مزاياي ديگر اين سيستم است.
شركت مخزن فولاد رافع براي اولين بار اقدام به توليد ديگ بخار كوئلي نموده است. در اين محصول به منظور دستيابي به راندمان حداكثر به جاي استفاده از لوله كه در ديگ هاي بخار بكار برده مي شود از تعدادي كوئل استفاده شده است. در ديگ بخار كوئلي به دليل بكار بردن كوئل طول مسافتي كه انرژي گرمايي بايستي طي نمايد بيشتر و مدت زمان ماندن گرما نيز طولاني تر شده است بنابراين مقدار انرژي گرمايي بيشتري را به آب منتقل نموده ،آب در مدت زمان كم تري به بخار رسيده و از انرژي گرمايي موجود بيشترين استفاده برده مي شود. همانطوريكه ذكر شد در ديگ هاي فاير تيوپ و واتر تيوپ معمول دماي خروجي اگزوز 35 درجه بيشتر از دماي بخار مي باشد در صورتيكه در ديگ بخار اسپيرال (يوتاب) دماي دود 30 درجه كمتر از دماي بخار توليد شده بوده كه اين عدد حداقل مصرف انرژي و راندمان بسيار بالا را نشان مي دهد.
دو نوع آفتابگردان روغني و آجيلي كشت مي شود. آفتابگردان آجيلي داراي بوته هاي بلند، طبق هاي پهن و حساس به ضربه است به طوري كه در صورت وارد شدن ضربه شديد به طبق آفتابگردان دانه هاي آفتابگردان از آن جدا مي شوند. در حال حاضر عمل برداشت آفتابگردان آجيلي در ايران و چندين كشور ديگر به روش دستي انجام مي شود. در برخي نقاط با تجهيز كمباين هاي عادي غلات به كوبنده و ضد كوبنده دندانه لاستيكي و تنظيم بخش هاي داخلي كمباين، طبق هاي بريده شده را به قسمت گلويي كمباين منتقل كرده و عمل كوبش طبق آفتابگردان توسط كمباين انجام مي¬ شود. با توجه به وجود بستر مناسب براي عمليات هاي كوبش، جداسازي و تميز كن در داخل كمباين براي آفتابگردان آجيلي، تنها مانع بر سر راه فرآيند مكانيزه شدن برداشت، هد برداشت (چيدن طبق ها) است. اين اختراع مربوط است به ساخت پلتفرم كمباين مخصوص برداشت آفتابگردان آجيلي كه با بكارگيري اين اختراع فرآيند برداشت آفتابگردان به طور كامل مكانيزه خواهد شد.
موارد یافت شده: 5